Ren mee voor kinderen met kanker!

Doe mee sponsor

Meedoen met de
Winterrun 2019?

Amsterdam runs for… Zoë en Dex!

Team Run for the (t)win! is opgericht door Marscha, moeder van Jason en tweeling Zoë en Dex. Marscha, die zelf als kind van oogkanker genezen is, liep in 2016 voor het eerst mee om andere kinderen te steunen. Niet wetende dat kort daarna een grote nachtmerrie werkelijkheid werd. Haar eigen tweeling bleek ernstig ziek en helaas heeft Dex het niet overleefd. Lees hier het aangrijpende verhaal van team Run for the (t)win:

Waarom doen jullie mee met Run for KiKa?
We lopen allemaal om de familie Gerkema te steunen. We lopen voor Zoë die de strijd aan het winnen is maar zeker in gedachten lopen we voor haar tweelingbroer Dex die helaas de strijd heeft verloren. De genezingskans móet omhoog, en daarvoor is geld nodig. Veel geld… Samen als team willen we ons steentje bijdragen.

Hoe zijn jullie bij Run for KiKa terecht gekomen?

Marscha liep al voor Run for KiKa, toen de twins ziek werden vertelde zij dat de run ineens heel emotioneel zou worden en hebben we ons aangemeld om haar te steunen en om samen zoveel mogelijk geld te verzamelen.

Hoe oud is Zoë en heeft ze broertjes of zusjes?

Zoë is 3 jaar. Ze heeft een oudere broer Jayson (5) en haar tweelingbroertje Dex die op 20 januari 2017 overleden is aan de gevolgen van de behandeling voor Retinoblastoom.

Wat hadden Zoë en Dex precies?

Zoë en Dex werden beiden gediagnosticeerd met  Retinoblastoom (oogkanker). Zoë heeft het geluk gehad dat het alleen maar in haar rechteroog ontwikkeld heeft. Dex daar in tegen heeft een uitzaaiing van Retinoblastoom gehad naar zijn hersenen waardoor het voor hem een hele andere strijd werd die hij helaas niet heeft gewonnen.

Hoe kwamen jullie erachter dat tweeling ziek was?

Omdat Marscha vroeger zelf Retinoblastoom heeft gehad, stonden de kinderen onder strenge controle. Op de leeftijd van 10 maanden was er bij een ‘standaard’ controle slecht nieuws en kregen we de mededeling dat ook Zoë Retinoblastoom had.

Hoe gaat de behandeling bij Zoë?

Gelukkig is Zoë in rustig vaarwater gekomen en mogen we om de 5 maanden naar het VUmc voor controle. Maar ze heeft een pittig traject achter de rug. Veel onder narcose waar de tumoren bevroren of gelaserd werd. Daarnaast is ze nog een aantal dagen in Duitsland geweest voor het plaatsen van een radioactief plaatje op haar oog.

Hoe groot is de impact hiervan op jullie als gezin?
Ja, dat heeft zeker een enorme impact. Vanaf het moment dat ze beide Retinoblastoom hadden zijn we in een rollercoaster terecht gekomen.Veel ziekenhuisbezoeken en opnames. Na het overlijden van Dex proberen we allemaal een manier te vinden om hiermee te leven. We horen van teamleden dat zelfs de kleinste gezinsleden zich in willen zetten.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog niet meedoen met Run for KiKa?

Alle kleine beetjes helpen! Combineer iets gezonds, hardlopen, met het helpen aan een betere toekomst. Daarnaast is de sfeer tijdens Run for KiKa geweldig om mee te maken. Iedereen is daar met hetzelfde doel en dat zorgt voor een samenhorigheid!

Ren mee met Run for the (t)win Sponsor Run for the (t)win
10-09-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen