18.643 kilometer gelopen door 2132 deelnemers tijdens allereerste Run for KiKa @Home

Hardlopen voor KiKa kan altijd en overal! Dat bewezen 2132 deelnemers vandaag tijdens Run for KiKa @Home! Zij liepen vanuit hun eigen huis een zelfgekozen route en afstand. In totaal renden de deelnemers 18.643 KiKa-kilometer. Een prachtige sportieve dag voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

“Fantastisch dat zoveel mensen zich in het zweet rennen om zoveel mogelijk kilometers te lopen voor KiKa”, zegt Nikki Wester namens de organisatie. “Ondanks de hectische tijd waarin wij leven, kleurde Nederland letterlijk KiKa-oranje vandaag en dat is prachtig om te zien. Samen maken we hét verschil voor kinderen met kanker.”  

Eerbetoon aan overleden Ruurd
Jarenlang vocht Ruurd tegen kanker en bleef hij, samen met zijn familie en vrienden, zich inzetten voor KiKa en kinderen met kanker. Helaas is Kanjer Ruurd op 23 april op 18-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Ter nagedachtenis aan Ruurd liep team Ruurd mee met Run for KiKa @Home. Wester: “Ruurd was zo strijdlustig, ontzettend lief en enorm sterk! Hij bleef zich samen met zijn familie en vrienden inzetten voor kinderen met kanker en gunde ze een betere toekomst. We gaan hem ontzettend missen!”.

Run for KiKa @Home
Het was voor het eerst dat Run for KiKa vanuit huis gelopen werd. Saamhorigheid, verbinding en sportiviteit staan net als bij de reguliere edities centraal. De organisatie is blij met het aantal inschrijvingen, de gelopen kilometers en natuurlijk de enthousiaste reacties van deelnemers. “Dit bewijst dat Nederland zich ook in deze tijd blijft inzetten voor KiKa. Deze run krijgt dan ook een vervolg. Bittere noodzaak, want het genezingspercentage móét omhoog van ruim 75% naar 95%:”, sluit Wester af.

Deel dit bericht:

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen