Ren mee voor kinderen met kanker!

Doe mee sponsor

Atletiekvereniging Gelre loopt mee voor zieke Lucas

Waarom doen jullie mee met Run for KiKa?
Als atletiekvereniging heeft Gelre zich de afgelopen jaren ingezet in de strijd tegen kanker door mee te doen met de Roparun. Dit jaar doen we mee aan Run for KiKa.

Eind vorig jaar is leukemie vastgesteld bij ons jeugdlid Lucas. Momenteel ondergaat hij daarvoor chemobehandelingen in het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht. De behandeling slaat goed aan, maar het is natuurlijk een zwaar traject voor Lucas en zijn familie. Als atletiekvereniging willen we Lucas, zijn familie en alle andere mensen die te maken krijgen met kinderkanker hiermee steunen en nog meer goed onderzoek naar kinderkanker mogelijk maken.

 Hoe gaat het nu met Lucas en wat heeft hij precies?

Hij heeft leukemie en wordt sinds december 2016 behandeld. Na een flinke terugslag door bijwerkingen van de medicatie (hierdoor ontstond trombose wat leidde tot een hersenbloeding) gaat het nu weer goed.

 Hoe kijk jij tegen deze ziekte aan?
Het is natuurlijk verschrikkelijk als iemand kanker krijgt, maar bij kinderen voelt het nog oneerlijker. Zij moeten gewoon lekker onbezorgd kunnen spelen en genieten. Nu met Lucas kun je van dichtbij zien welke impact de ziekte heeft, dat is echt heftig.

 Hebben jullie nog leuke sponsoracties gedaan of nog op de planning staan?
We hebben al verschillende acties achter de rug, zo hebben we een clinic “minimalistisch lopen” georganiseerd en hebben de jeugdleden een sponsorloop gedaan. Zij hebben een half uur lang rondjes gerend op de baan. Iedere deelnemer mocht maximaal evenveel rondjes rennen als hij/zij oud was. De meeste kinderen hebben dit ook gehaald, dat betekent dus dat een 10 jarige 4 km rent, hartstikke knap dus! In totaal deden er 15 kinderen mee en die hebben met deze sponsorloop ruim 600 euro bij elkaar gelopen.

Verder gaan we onder andere nog speciaal ontworpen wenskaarten verkopen en houden we nog een pubquiz. Daarnaast gaat de trainer van Lucas nog een gesponsorde halve marathon lopen om geld op te halen voor het team.

 Wat zou jij willen zeggen tegen mensen die nog niet meedoen aan Run for KiKa?
Doe mee! het is een leuke en gezonde manier om je in te zetten voor een heel goed doel.

Doe mee met Run for KiKa  Sponsor team Gelre rent voor Lucas
Heb jij ook een verhaal dat je graag met ons wilt delen? Laat het ons weten!
14-08-2017

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen