Eerste Run for KiKa Winterrun in Utrecht een winters spektakel

Utrecht, 27 januari - Het nieuwe jaar is vandaag prachtig ingeluid met de eerste Run for KiKa van 2019. Tijdens de Run for KiKa Winterrun in Utrecht was het een heus winters spektakel. Ruim 1250 deelnemers beleefden een sportieve dag voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Met succes, want samen hebben zij een recordopbrengst van €168.160,98 opgehaald.
 
Na zonsondergang liepen de hardlopers over een prachtig verlichte route van 10 kilometer, 5 kilometer of de KidsRun van 1 kilometer. Jong en oud, teams of individueel, met vrienden, familie of het bedrijf: iedereen heeft genoten van fantastische dag voor KiKa. 

Kanjerkroning
Tijdens de zogeheten Kanjerkroning werden een aantal kinderen die ziek zijn of ziek zijn geweest in het zonnetje gezet. Zangeres Vajén van The Voice Kids trad in een speciaal optreden met kanjer Eline op. De Kanjerkroning is hét moment om stil te staan bij het belang van meer wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Nog altijd overlijdt 1 op de 4 kinderen met kanker.

Recordbedrag
Na een hartverwarmend podiumprogramma werd samen met de kanjers en directeur van KiKa, Frits Hirschstein, een recordbedrag van 168.160,98 euro onthult. Dit succes van de tweede editie van de Run for KiKa Winterrun smaakt naar meer. Organisator Jacqueline Zomerdijk: ‘Momenteel geneest 75% van de kinderen met kanker. KiKa heeft als doel dit percentage te verhogen naar 95%. Met deze Winterrun dragen wij ons steentje bij en helpen wij samen kinderkanker de wereld uit!’

Run for KiKa 2019
Er staan voor 2019 nog prachtige 6 zomerse edities op de planning in verschillende steden in Nederland. De inschrijving hiervan is geopend. 

Bekijk de locaties  Schrijf je in
27-01-2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen