Even voorstellen: Kanjer Lisanne

In 2014 werd bij Lisanne (20) botkanker ontdekt. Deze vechtersbaas is net genezen verklaard van botkanker! De zuurstofbehandelingen, voor een goed herstel van het bot, zijn ook zojuist afgerond. Lees hieronder haar verhaal: 

Kun je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Lisanne Spaander, 20 jaar oud en op dit moment gezond nadat ik twee keer Ewing Sarcoom (botkanker) heb gekregen.

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?

Ik vind ontzettend veel dingen leuk om te doen, zoals lekker muziek maken. Ik voel mij dan helemaal vrij in mijn eigen wereldje en het is mijn vorm van verwerking. In mijn vrije tijd houd ik heel erg van creatieve dingen en lekker wandelen in de natuur. 

Wat voor klachten had je vlak voordat je de diagnose botkanker kreeg?

Ik had heel veel verschillende klachten, de artsen dachten dat dat bij mijn leeftijd hoorde. Ik had klachten als flauwvallen, overgeven, moeilijk kunnen plassen en ik dacht dat ik een lies scheurtje had. Later bleek die pijn te komen door een tumor van 12 bij 12 cm die overal tegenaan zat te drukken. 

Wat gebeurde er toen eenmaal bekend was dat je ziek was?

Heel veel! Vooral mentaal gebeurde er veel, je belandt in een rollercoaster. Ik kreeg ineens allemaal chemokuren, operaties en bestralingen.  Nadat ik schoon werd verklaard, keerde de ziekte na twee jaar ook weer terug. 

Hoe reageerde jouw omgeving op jouw ziekte?

Iedereen was natuurlijk geschokt, niemand zag het aankomen. Maar door mijn ziekteperiode heb ik een veel hechtere band gekregen met mijn familie en vrienden en dat is heel bijzonder!

Hoe gaat het nu met je? En hoe ga je daarmee om?

Vorige week werd ik gebeld door mijn arts: GOEDE UITSLAG! Geen aanwezigheid van Mr. Ewind. Blij, opgelucht! Door de zuurstoftherapie is zelf mijn bot weer meer aan elkaar gaan groeien. Ik heb er 60 behandelingen opzitten, het was ontzettend vermoeiend. Maar het heeft mij erg geholpen en dat is het belangrijkste. 

Ik ben nu bezig om mentaal mijn weg weer zien te vinden. Het heeft zoveel impact gehad, op ons, en op ons gezin. Wij moeten dit een plekje proberen te geven.

Hoe vind je het dat zoveel mensen voor jou en KiKa meedoen aan Run for KiKa?

Ik vind het heel bijzonder dat zoveel mensen zich inzetten. Onderzoek geeft heel veel hoop voor de toekomst. 

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog niet meedoen met Run for KiKa? 

Het is een bijzonder evenement, vooral het samen inzetten voor hetzelfde doel schept heel erg een band. Het is fantastisch om mee te doen met Run for KiKa en dit ook nog eens voor een mooi doel. Dus schrijf je vooral in! Is hardlopen niks voor jou? Kom dan gezellig langs om de sfeer te proeven en aan te moedigen.

Ren mee met Team Vechtersbaas Sponsor Team Vechtersbaas
15-04-2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen