Ren mee voor kinderen met kanker!

Doe mee sponsor

Het aangrijpende verhaal van Stijn

Op 1 oktober 2017 rennen 34 deelnemers voor Stijn die in gevecht is tegen leukemie. Samen proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) om zo een stap dichterbij het einddoel te kunnen komen: kinderkanker de wereld uit! De vader van Stijn vertelt hun verhaal:

“20 september, ons zoontje, Stijn, voelt zich al tijden moe, onverklaarbare blauwe plekken, koud terwijl het buiten dertig graden is... We vertrouwen het niet. Astrid (moeder) gaat met Stijn naar de huisarts, ook hij vertrouwt het niet. Ik word gebeld op mijn werk. Het is beter om met zijn tweetjes naar het ziekenhuis te gaan... Diezelfde avond nog wordt Stijn opgenomen, ALL, leukemie dus...

Je wereld staat helemaal op zijn kop. 's Morgens ben je nog aan het werk, 's avonds lig je naast je zoontje in het ziekenhuis, luisterend naar de zoemgeluiden en piepjes uit het infuus. Je voelt je machteloos, verdrietig. Gelukkig wordt er meteen al verteld dat ze heel ver zijn met de onderzoeken naar de behandeling van leukemie bij kinderen. Hele grote kans dat alles goed komt, wanhoop niet! Wanhopen doen we natuurlijk af en toe wel, maar het optimisme is groot. Wij gaan ervan uit dat Stijn het gaat halen.

De eerste maanden zijn zeer intens geweest. Heel veel in en naar het ziekenhuis, weken waarin je maar 1 of 2 dagen thuis bent, overnachtingen in het ziekenhuis… en waar mogelijk toch proberen om Stijn kind te laten zijn. Naar school, naar de school in het ziekenhuis of contact met de klas via Klassecontact. Heftig maar soms ook wel heel mooi. Drie maanden later lijkt het erop dat de behandeling aanslaat bij Stijn.

Wat kunnen we terug doen voor de artsen en verpleegsters die zo ontzettend goed voor ons kind zorgen? Kunnen wij iets betekenen voor alle kinderen die in de toekomst ook geconfronteerd worden met kanker? Al snel komen we op Run for KiKa. Met ons verhaal, het verhaal van Stijn, moeten we veel geld op kunnen halen voor onderzoek. Kanker hoort niet bij een kind, het mag niet meer een ziekte zijn waar je bang voor bent, maar het moet een ziekte worden waarvan je altijd geneest. Een hinderlijke onderbreking van je jonge jaren, meer niet!

Zo gedacht, zo gezegd, zo gedaan. Nog diezelfde avond hebben we ons ingeschreven en zijn we gestart met het zoeken van sponsors. Binnen een week bestond Team Stijn uit veel meer lopers dan twee. Heel veel familie en vrienden en vriendjes van Stijn willen meelopen. Fantastisch!

En Stijn? Die blijft strijden. Nog anderhalf jaar behandeling in het vooruitzicht, maar hij ziet het leven nog steeds als iets heel moois. Hij wil perse zelf ook de KidsRun lopen. Zijn benen doen het niet altijd meer even lekker maar hij gaat de kilometer halen. Zijn neefjes, nichtjes en vrienden van school willen hem allemaal helpen om de finish over te komen. Is dat niet mooi?

Als mensen niet kunnen of niet willen mee rennen met Run for KiKa, is dat natuurlijk helemaal niet erg. Steunen kun je vooral doen door doneren! Hoe mooi zou het zijn als, zoals Stijn het zegt, er een pil wordt uitgevonden die je in één keer beter kan maken?!”

Doe mee met Run for KiKa  Sponsor Team Stijn
Heb jij ook een verhaal dat je graag met ons wilt delen? Laat het ons weten!
21-08-2017

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen