Het verhaal van Zoey (5)

Waarom doe jij mee met Run for KiKa?
Ik doe samen met mijn dochtertje Zoey van 5 en een aantal vrienden mee omdat ik als moeder van een kind dat kanker heeft gehad weet wat voor impact het heeft. Niet alleen op de patiënt zelf maar ook op het gezin. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat er onderzoek wordt gedaan naar kinderkanker en daarom willen wij zo ons steentje bijdragen.

Kun je wat vertellen over de ziekte van Zoey? 
Zoey heeft Acute Lymfatische Leukemie gehad en dit begon bij haar met heel veel ziek zijn. Door haar lage weerstand kon haar lichaam dit niet meer zelf beter maken en kwamen wij terecht in het ziekenhuis. Hier werd na het onderzoeken van haar bloed geconstateerd dat ze leukemie had. Hierna zijn wij doorgestuurd naar het Academisch Medisch Centrum en heeft Zoey 2 jaar lang chemotherapie gehad. Ook heeft ze verschillende beenmergpuncties en bloedtransfusies gehad. Hierdoor werd ze natuurlijk erg ziek en kwamen wij vaak in het ziekenhuis. Ook thuis was het vaak erg lastig omdat Zoey door de chemo een erg lage weerstand had. Ze kon dus ook vaak niet spelen met andere kindjes omdat we niet wilden dat daardoor nog zieker werd en haar behandeling moest worden uitgesteld.

Hoe kijk jij tegen de ziekte aan?
De ziekte is vreselijk! je hele wereld draait maar om 1 ding en dat is dat je kind weer geneest! De behandeling hiervoor is vaak lang en pijnlijk en hierdoor is er weinig tijd voor andere dingen. Je hebt het gevoel alsof de hele wereld doorgaat en je eigen leven stil staat.

Hoe is het nu met Zoey?
Het gaat nu ontzettend goed met Zoey! We zijn nu ruim 1,5 jaar klaar met haar behandeling en ze is een stralend meisje! Ze is vlak na haar behandeling begonnen met de basisschool en daar heeft ze het super naar haar zin. Gelukkig zien we geen nawerkingen van de chemo en doet ze prima mee met de andere kinderen op school. Ze was gelukkig nog erg jong toen ze ziek werd waardoor ze zich gelukkig weinig herinnert van alle ellende. 

Wat zou jij willen zeggen tegen mensen die nog niet meedoen aan Run for KiKa?
Als je nog niet meedoet aan Run for KiKa zou ik zeggen: nu inschrijven!! Het is zó belangrijk dat er meer geld komt voor onderzoek naar kinderkanker! Want zeg nou zelf, geen één kind zou toch moeten sterven aan deze verschrikkelijke ziekte? Help ons en doneer of doe mee! Nog goed voor je eigen gezondheid ook ;-)

Wat zou jij willen meegeven aan mensen in dezelfde situatie als jij toen?
Voor de mensen die zich bevinden in dezelfde situatie als ons toen: leef bij de dag en geniet ook van alles! Stel niet meer uit als er iets is wat je heel graag zou willen doen. Er zullen dagen zijn waarbij je alle hoop kwijt bent maar blijf sterk voor je kind. En niemand is perfect en vraag om hulp als je die nodig hebt! Wat mij heel erg heeft geholpen is het schrijven van een soort dagboek. Ik deelde dit via een site met vrienden en familie zodat ik niet tegen iedereen mijn verhaal hoefde te doen.

Mocht je het interessant vinden dit te lezen kijk dan eens op www.superzoey.nl voor de blog die de familie schreef tijdens de ziekte van Zoey. 

Doe mee met Run for KiKa  Sponsor team Zoey 


Heb jij ook een verhaal dat je graag met ons wilt delen? Laat het ons weten!
24-07-2017