Ren mee voor kinderen met kanker!

Doe mee sponsor

Meedoen met de
Winterrun 2019?

Marja rent voor haar zoon, die onlangs de diagnose kreeg

Runner Marja rent mee met Run for KiKa Amsterdam. Op 1 december 2017 werd er bij haar 9-jarige zoon Acute Lymfatische Leukemie geconstateerd. Wij spraken Marja over wat ze meemaakt. 

Waarom doe jij mee met Run for KiKa?
Bij mijn oudste zoon van 9 jaar is 1 december 2017 Acute Lymfatische Leukemie geconstateerd. Zelf doe ik al een tijdje aan hardlopen en ik heb eerder aan evenementen deelgenomen waarbij geld werd ingezameld voor zieke kinderen. Maar nu ik geconfronteerd ben met mijn eigen zieke zoon kan ik niet anders dan mij inzetten voor KiKa. Wij maken als gezin mee wat je hoopt dat niemand hoeft mee te maken. Dit heeft zoveel impact op mijn oudste zoon, maar ook op zijn broertje van 7 en wij als ouders. De behandeling duurt minimaal 2 jaar en vooral ook de bijwerkingen zijn zwaar om aan te zien. Onze zoon doet ook zelf mee aan onderzoek om hopelijk in de nabije toekomst meer kinderen minder last te laten hebben van de bijwerkingen. Voor hem en voor al die kinderen die kanker hebben of krijgen doe ik mee aan de Run for KiKa in Amsterdam. Zodat er met het opgehaalde geld nog meer onderzoek gedaan kan worden om deze kinderen bijvoorbeeld te helpen de periode van de behandeling zo goed en comfortabel mogelijk door te laten doorkomen.

Hoe kwamen jullie erachter dat hij ziek was?
Hij kreeg en hield steeds koorts sinds september en had steeds op bepaalde plekken in zijn lichaam pijn. Eerst dachten we aan spierpijn, maar na 3 doktersbezoeken in 3 maanden, zijn we naar de kinderarts gestuurd. Toen bleek al snel dat het botpijn was en hij leukemie had. Direct zijn we naar het UMCG gegaan en daar is onmiddellijk gestart met zijn behandeling.

Hoe gaat het nu met hem?
Hij zit nog volop in de behandeling, deze duurt normaal gesproken 2 jaar en ondergaat de behandelingen best goed. Hoewel hij last heeft van bijwerkingen blijft hij vrolijk en probeert zoveel mogelijk het gewone leven op te pakken voor zover dat gaat. Er staan de komende weken een aantal periodes van ziekenhuisopnames gepland, dus dan zal hij niet veel naar school kunnen. Vooral zijn vrienden en school mist hij dan wel. Gelukkig is het contact met school goed, zodat hij zoveel mogelijk een normaal leven kan leiden, want dat is wat hij graag wil.

Waarom is meer onderzoek naar kinderkanker belangrijk?
Om het aantal kinderen dat sterft aan kanker naar beneden te krijgen. Hopelijk kan het zover komen dat er geen kind meer aan kanker sterft. Daarnaast is het belangrijk dat de behandeling nog beter af te stemmen is op het kind, zodat de behandeling niet alleen het beste resultaat oplevert, maar ook zo min mogelijk bijwerkingen geeft.

Hoe bereid je je voor op Run for KiKa?

Door 2 keer per week te hardlopen en 2 keer per week aan krachttraining te doen, voor zover dat gaat in deze heftige periode.

Je hebt al heel veel geld opgehaald, hoe heb je dat gedaan?
Door iedereen te vertellen dat ik hieraan mee doe en een berichtje op Facebook te plaatsen. Het verbaasde mij ook hoe snel dat ging. Ben erg trots op alle mensen die mij sponsoren, echt een dikke pluim voor iedereen!

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog niet meedoen met Run for KiKa?
Het is echt nodig dat er meer onderzoek naar kinderkanker wordt gedaan. Er zijn zoveel verschillende soorten, maar ook individuele varianten, we (mijn gezin en zeker ook mijn zieke zoon) willen graag dat alle kinderen met kanker een betere toekomst tegemoet gaan. En door van mijn kant een sportieve prestatie te leveren, wil ik hieraan heel graag bijdragen. Ik hoop dat meer mensen dit gaan doen, zodat er nog meer onderzoek mogelijk is. Want deze ziekte en zeker bij kinderen,  gun je niemand.

Lentekriebelkorting
Kom in actie voor kinderen zoals de zoon van Marja en ren mee in een stad naar keuze. Van 5 t/m 25 maart is er een 20% Lentekriebel Korting op alle inschrijvingen!

schrijf je in Sponsor Marja
09-03-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen