Ren mee voor kinderen met kanker!

Doe mee sponsor

Moeder rent mee met Winterrun voor zieke dochter Julia (7)

Honderden deelnemers rennen op zaterdag 27 januari in het Amsterdamse Bos mee met de eerste Run for KiKa Winterrun. Daniella van Osch loopt samen met team Run4Julia mee voor haar dochter Julia (7) die in gevecht is tegen leukemie. Ze lopen niet alleen mee bij de Winterrun, maar ook in de zomer in Eindhoven. We spraken Daniella over haar deelname.

Hoe kwamen jullie erachter dat Julia ziek was?
Julia was al een paar weken niet erg fit en had een beetje verhoging. Toen ze op een avond naar mij toekwam en zei “mama ik heb allemaal rare uitslag op mijn benen”, wist ik meteen dat dit niet goed was. De huisarts dacht dat ze griep had en dat het over een paar dagen wel over zou zijn. Ik heb toen gewacht tot de huisartsenpost open was. Daar werd ik gelukkig wel serieus genomen. 

Na een vingerprik, stuurde de kinderarts ons direct door naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Daar kreeg Julia een infuus en bloedafname. Na 3 kwartier kwamen 2 artsen mij halen en vertelden dat er een ambulance onderweg was die ons naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen zou brengen omdat ze er zeker van waren dat Julia een vorm van leukemie had. 

Hoe gaat het nu met Julia en haar behandeling?
Julia is nu een jaar in behandeling en heeft al veel complicaties en tegenslagen gehad, omdat ze op elke chemokuur reageert. Ze is al 26 keer onverwachts opgenomen in het ziekenhuis en heeft nu al 456 kralen aan haar kanjerketting. 

2018 is net begonnen, hoe kijk jij naar het komende jaar?
We zijn pas in de onderhoudsfase beland en hopen dat het komende jaar een stuk rustiger voor Julia gaat verlopen. Het zou fijn zijn als ze weer even weet hoe het normale leven eruit ziet en ze gewoon weer kind mag en kan zijn. Natuurlijk kijken wij ook uit naar 1 november 2018 wanneer zij, als alles goed gaat, haar bloemenkraal (einde behandeling) in ontvangst mag nemen.

Kom ook in actie
Deniella roept iedereen op om ook in actie te komen voor KiKa: “Ren mee en help de kinderen met kanker, want elk kind met kanker is er één teveel! Buiten dat is het ook ontzettend leuk en dankbaar om mee te doen.” Tot en met 14 januari geldt er een 25% korting met code 2018START
05-01-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen