Rennen voor Evy

Waarom doe jij mee met Run for KiKa?
Ik doe mee omdat wij als gezin vorig jaar uit het niets geconfronteerd werden met de wereld van kinderkanker. Onze dochter Evy, van toen 2 jaar, kreeg de diagnose Acute Lymfatische Leukemie (ALL). De eerste driekwart jaar waren enorm heftig met talloze ziekenhuisopnamen en heftige reacties op de chemo. Toen het in de lente wat beter ging, bezocht ik met Evy Run for KiKa Almere. En daar wist ik het, ik wil dit ook doen! Nu had ik helemaal geen ervaring met rennen, dus een dag later stond ik in de winkel om een hele outfit en alles wat ik nodig heb te kopen, heb ik de app "rennen met Evy" (toevallig.. hahaha) gedownload en zo ben ik begonnen!

Kun je wat vertellen over de ziekte van Evy?
Hoe ALL ontstaat weet ik niet eens heel precies, het heeft te maken met een foute celdeling die heel plots (acuut) gebeurd. Het is gewoon pech hebben... De behandeling is nogal wisselend per kind. Er bestaan 3 risicogroepen, laag-midden-hoog, en alle groepen hebben een eigen behandeling. Evy zit in de midden-risico groep. Het eerste half jaar bestond uit een intensieve behandeling om de leukemie weg te krijgen dmv chemo en andere medicijnen. de 1,5 jaar daarna is het vooral voorkomen dat het terugkomt. Minder opnames (enkel met complicaties) en elke week een chemo-gift in het ziekenhuis.

Hoe is het nu met Evy?
Evy heeft afgelopen week weer een paar dagen in het ziekenhuis moeten zijn omdat ze koorts had, maar voor de rest gaat het best goed met haar. Ze gaat naar de peuterspeelzaal als het lukt en ze gaat over een half jaar ook gewoon beginnen op de basisschool. Na een periode van helemaal kaal zijn door de chemo krijgt ze nu ook weer wat haartjes. We zijn nu bijna een jaar bezig met de behandeling, de verwachting is dat ze in september 2018 genezen zal zijn.

Wat zou jij willen meegeven aan mensen in dezelfde situatie als jij?
Pluk de dag. Geniet van de kleine dingen en probeer zoveel mogelijk positiviteit overal uit te halen. Het IS niet leuk, dus maak het zo leuk mogelijk.

Wat zou jij willen zeggen tegen mensen die nog niet meedoen aan Run for KiKa?
Daag jezelf uit! Er is nog altijd meer onderzoek nodig, zodat alle kinderen die met kanker geconfronteerd worden een kans krijgen! We hebben nog tal van plaatsen vrij in Team Evy! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!


Doe mee met Run for KiKa  Sponsor Team Evy


Heb jij ook een verhaal dat je graag met ons wilt delen? Laat het ons weten!
07-08-2017