Ren mee voor kinderen met kanker!

Doe mee sponsor

Meedoen met de
Winterrun 2019?

Rotterdam runs for… Celeste!

Toen Celeste (17) te horen kreeg dat ze ernstig ziek was, besloot haar vriendin Guillia Ros om in actie te komen. Ze startte het team Run for Celeste en met succes, het team bestaat inmiddels al uit 79 man en doet voor de tweede keer mee in Rotterdam. Lees hier hun verhaal:

Waarom doen jullie mee met Run for KiKa?
Omdat er bij Celeste in juni 2017 Acute Leukemie is geconstateerd. Dit was op dezelfde dag dat ze te horen had gekregen dat ze geslaagd was voor haar VMBO. Deze dag bestond uit vreugde en verdriet, een groter contrast bestaat niet. Om 12 uur hoorden we dat ze geslaagd was en 7 uur later wordt de vloer onder je voeten weggevaagd omdat je hoort dat ze ernstig ziek is.

Hoe zijn jullie bij Run for KiKa terecht gekomen?
Een vriendin van Celeste, Guillia Ros heeft toen het team 2017-Run For Celeste opgestart en in een week tijd is er toen 5000 euro opgehaald.

Hoe gaat het nu met haar?

De afgelopen maanden zijn erg zwaar geweest. Ze heeft een hoop complicaties gehad waarbij zware beslissingen genomen moesten worden en daarbij heeft ze een hoop pech gehad. Ze is in het hoge risico segment terecht gekomen waarbij we op zoek moesten naar een donor. Haar broer is getest maar hij was helaas geen match. Vervolgens is in de databank van Matches gezocht en hoewel en bij West- Europese mensen een kans van 95 % is op een donor, was dit bij Celeste niet het geval. Ze viel in de 5 % waarbij het niet zo makkelijk was doordat ze een specifieke HLA typering heeft. Nu gaan ze via een navelstreng match een stamceltransplantatie doen ergens begin mei.

Wie doen er allemaal mee in het team Run for Celeste?

Dat zijn teveel mensen om hier allemaal op te noemen. Haar vriendin Guillia Ros natuurlijk, broer Nigel Schoute, familie en heel veel vrienden en collega’s van de brandweer en de politie (waar de ouders van Celeste werkzaam zijn). We zitten al met een man of 75 in het team.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog niet meedoen met Run for KiKa?

Als mensen niet mee kunnen doen, dan kunnen ze altijd sponsoren. Er kan nooit genoeg geld zijn voor onderzoeken en nieuwe medicijnen. Celeste heeft zelf ondervonden dat er steeds nieuwe onderzoeken nodig zijn. Ze hebben bij Celeste een “nieuwe”chemo gestart omdat ze nog steeds niet in remise was. Deze chemo ‘Bluma Tuma map’ is nog in onderzoek, maar haar oncoloog heeft toestemming gekregen om buiten het onderzoek om deze chemo aan haar te geven. Deze chemo heeft 4 weken geduurd, deze liep dag en nacht in via een infuuspomp die ze in een schoudertasje had. Celeste heeft helemaal geen complicaties gehad, waardoor het mogelijk was om even gewoon weer “tiener” dingen te doen. Dat was echt fijn na maanden van complicaties.

Levensfoto – Geef kanker een gezicht

In oktober 2017 heeft Celeste meegewerkt aan een fotoshoot van fotograaf Heidy Brakenhof van Levensfoto. Zij heeft foto’s van Celeste gemaakt die ze gebruikt voor het boek “Geef kanker een gezicht”. Dit boek komt op 3 juni uit en alle opbrengsten gaan naar het KWF. Het boek is hier online te bestellen.

Ren ook mee voor Celeste Sponsor Team Celeste

Op dit moment ligt Celeste in het Sophia kinderziekenhuis Rotterdam voor een Chemo, dit zal de laatste chemo zijn in het Sophia kinderziekenhuis. Als het goed gaat mag ze daarna naar huis voor een paar dagen. Op 23 April wordt ze opgenomen in Utrecht en krijgt ze 3 hele zware chemo's ter voorbereiding op de stamceltransplantatie. De stamceltransplantatie staat gepland op 4 mei en zal een navelstreng-stamceltransplantatie worden.
16-04-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen