Ren mee voor kinderen met kanker!

Doe mee sponsor

Runners Eindhoven halen recordbedrag op voor onderzoek naar kinderkanker

EINDHOVEN, 2 juli 2017 – Het IJssportcentrum was zondagmiddag het toneel van een sportief en positief event met een serieuze boodschap: samen kinderkanker de wereld uit helpen. 1000 lopers uit Eindhoven en omstreken haalden samen 124.039,70 euro op voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

"Geweldig dat zoveel mensen zich letterlijk in het zweet rennen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa", zegt Rinske van KiKa. "Samen kunnen we het verschil maken voor kinderen met kanker." 1 op de 4 kinderen met kanker komt te overlijden.

1000 lopers in Eindhoven

De opbrengsten van Run for Kika worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden. In totaal worden er in zes grote steden in Nederland sponsorlopen georganiseerd. Vorig jaar bracht Run for KiKa 1,1 miljoen euro.

In Eindhoven zetten duizend lopers zondag een flinke stap naar wederom een topopbrengst. Onder luid gejuich van honderden fans en bezoekers legden de lopers 1, 5 of 10 kilometer af in het Eindhovense stadsparken rondom het stadion. Dat deden ze onder begeleiding van onder meer de Brabantse hofkapel de Knoestjes.

Spetterend optreden Mr. Stosic & Kanjerkroning door wethouder Schreurs

Wethouder Mary-Ann Schreurs reikte bij de Kanjerkroning een medaille en oorkonde uit aan genezen en zieke kinderen. De Kanjerkroning is hét kippenvelmoment bij elke Run for KiKa. Tijdens de kroning wordt het voor iedereen duidelijk waarom geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker zo belangrijk is.

Voorafgaand aan de kanjerkroning kreeg Mr. Stosic de handen op elkaar na een spetterend dansoptreden. Met zijn moves bewees de 10-jarige Daniel Stocis waarom hij vorig weekend in de finale van Holland's Got Talent een knappe tweede plaats behaalde. Na zijn optreden liep Daniel de KidsRun mee met 150 andere kinderen.

Team Arte zamelt ruim 24.000 euro in

Het bedrijf Arte behaalde met 24.635 euro het hoogste inzamelbedrag van alle teams. Het 78-koppige (!) team bestaat uit medewerkers en relaties van het keukenbedrijf. Vanwege het prachtige bedrag behaalde Team Arte de bedrijfsbokaal. Ook het optreden van Mr. Stosic kwam uit de hoge hoed van Arte, dat voor de eerste maal meedeed met Run for KiKa.

Doneren voor Run for KiKa Eindhoven kan nog steeds via de website. Tot en met oktober zamelen lopers geld in tijdens Run for KiKa Nijmegen (27 september) en Amsterdam (1 oktober) voor Stichting Kinderen Kankervrij. Bekijk de website voor meer informatie of inschrijven voor aankomende runs.

02-07-2017

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen