528 deelnemers halen meer dan €57.400 op!

Het evenement waar we zo naar uit hebben gekeken was eindelijk daar: Run for KiKa - Shine a Light. Op Wereldlichtjesdag rende de deelnemers 1, 5 of 10 kilometer door het Máximapark in Utrecht. Inmiddels staat de sponsorteller op ruim €57.400.

Organisator Lisa Zandee is trots: “Geweldig om te zien hoe hard de deelnemers zich hebben ingezet voor KiKa. Samenkomen op Wereldlichtjesdag, hardlopen over de verlichte KiKa routes en het hartverwarmende podiumprogramma maakt deze dag onvergetelijk!” 

Run for KiKa deelnemers gaan fit de zomer in!

Het evenement waar we ruim twee jaar naar uit hebben gekeken was eindelijk daar: Run for KiKa Amsterdam. Op zaterdag 11 juni renden de deelnemers verschillende afstanden in de strijd tegen kinderkanker. Samen haalden ze maar liefst € 64.311,- op voor onderzoek naar kinderkanker! Organisator Rick de Haan is trots: “We hebben samen een geweldige dag met elkaar beleefd bij de Ouderkerkerplas. Het was een groot succes en fantastisch om te zien met hoeveel enthousiasme de deelnemers over de finish kwamen!”

Na lang wachten was er afgelopen zaterdag na ruim 2 jaar eindelijk weer een Run for KiKa op locatie. Er waren verschillende onderdelen waar de deelnemers aan meededen. Zo was er voor het eerst een Estafette onderdeel, waarbij deelnemers in teams van 2-4 personen met een KiKa beer in de hand in totaal 10 km renden. Vervolgens was er de KiKa Mini Race voor kinderen t/m 8 jaar en sloten we af met de 5 en 10 kilometer. Bij de Ouderkerkerplas stond saamhorigheid, verbinding en sportiviteit centraal en genoten de deelnemers van het prachtige weer en de mooie locatie. 
Prachtige initiatieven
5 jaar geleden heeft de zoon van Miranda en Mark, Vigo, lymfeklierkanker gekregen. In 2017 deden zij, voor hem, mee aan Run for KiKa Amsterdam. Vanaf dat moment hebben ze altijd gezegd: 'wanneer jij 5 jaar schoon bent, gaan we deze run voor andere kinderen, samen met jou lopen’. En deze editie was het zover, Team Vigo stond aan de start van Run for KiKa - Shine a Light én Vigo rende zelf 5 kilometer mee. Hier doen we het voor! 
 
Goed onderzoeksnieuws
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het genezingspercentage van kinderen met kanker de afgelopen jaren is gestegen van 75% naar 81%. Concreet betekent dit dat niet langer 1 op de 4 (25%) kinderen het niet redt, maar 1 op de 5 (19%). Dit komt neer op het genezen van 600 kinderen i.p.v. 550 kinderen per jaar. Met de bijdrage van de deelnemers van Run for KiKa - Shine a Light worden onderzoeken naar medicijnen en behandelingen van kinderkanker gefinancierd. Samen gaan we voor 100% genezing van kinderkanker. 

Doneer nu

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen