Foto van kanjer Silvijn Foto van kanjer SilvijnI run for... Silvijn


Silvijn

Op 5 januari 2021 werd er bij Silvijn, destijds 15 maanden oud, Retinoblastoom geconstateerd. Dit is een zeldzame vorm van netvlieskanker die alleen bij kinderen onder de 4 jaar voorkomt. November vorig jaar zagen de ouders van Silvijn dat hij wat begon te loensen met zijn oog. Via het consultatiebureau en de huisarts zijn ze toen bij het VU ziekenhuis in Amsterdam terecht gekomen. Daar hebben ze gelijk een echo gemaakt en na onderzoek bleek Silvijn een tumor in zijn linkeroog te hebben. 

"Ik heb hem 's nachts wel honderd keer dood zien gaan in mijn dromen. Je denkt alleen maar kanker en dat staat voor je gevoel voor dood."

- moeder Marissa -
Foto van Silvijn en zijn ouders Foto van Silvijn en zijn ouders
De tumor was zo groot, dat hij waarschijnlijk al niets meer zag en dus blind was aan zijn linkeroog. Na overleg met de artsen werd er gekozen voor een oog verwijderende operatie. Op die manier zou in ieder geval de kanker uit zijn oog zoveel mogelijk worden verwijderd.

Inmiddels heeft de operatie op 21 januari j.l. plaatsgevonden en is zijn linkeroog succesvol verwijderd. Uit de vervolg onderzoeken bleek dat hij geen uitzaaiingen in zijn andere oog of in zijn hoofd had. Goed nieuws dus en daarom hoeft Silvijn op dit moment geen chemo behandelingen of bestralingen te ondergaan.

"Silvijn heeft er inmiddels geen last meer van en gaat nog steeds door het leven als het vrolijke mannetje!"

- vader Marnix -

Vervolgtraject

Silvijn gaat nog één keer in de twee maanden voor controle aan zijn rechteroog naar het VU ziekenhuis. Hij krijgt dan onder narcose een fundoscopie om te zien of er geen tumoren ontwikkelen in zijn rechter 'super' oog. Het blijft dus een spannend traject, maar op dit moment ziet het er positief uit. 

Marissa, de moeder van Silvijn, heeft eerder dit jaar meegedaan aan Run for KiKa, omdat ze het belangrijk vindt dat er geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker. "KiKa is in mijn ogen erg belangrijk, omdat er juist ook onderzoeken gefinancierd worden naar zeldzame varianten van kinderkanker zoals Retinoblastoom, dat maar bij 12 kinderen per jaar voorkomt." 

Help mee en schrijf je nu in!
Foto van Silvijn en zijn familie. Foto van Silvijn en zijn familie.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen