Opgehaald:
€ 1.030.979,20

Ren voor kinderen met kanker

Doe mee Sponsor nu

Keuze uit zes steden

Doe mee Sponsor nu

10 km, 5 km of 1 km KidsRun

Doe mee Sponsor nu

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit!

Doe mee Sponsor nu

Uitgelicht

Lees op deze pagina bijzondere verhalen van onze deelnemers. Heb je zelf ook een speciaal verhaal dat je graag wil delen? Neem dan contact met ons op via info@runforkika.nl.

Guido Struijvé

Run for KiKa Utrecht 2017

16 jaar Maarssen Team Run for Ruurd

Waarom doe jij mee met Run for KiKa?
Ik loop voor een super goede vriend van mij Ruurd. Hij heeft 2,5 jaar geleden kanker gekregen en dit is natuurlijk verschrikkelijk. Door te lopen voelt het alsof ik toch iets voor hem kan doen ondanks dat we voor de rest vrijwel machteloos staan.

Hoe is het team Run for Ruurd ontstaan?
Het team Run for Ruurd is ontstaan doordat ik 3 jaar geleden bezig was met hardlopen en ik graag wat wilde doen voor Ruurd. Dus ging ik op internet zoeken of er een hardloop event was waarbij je liep tegen kanker. Toen ik Run for KiKa tegen kwam was ik gelijk enthousiast en heb ik het aan mijn ouders verteld. Die waren ook enthousiast en toen heb ik het idee aan mijn mentor en de ouders van Ruurd voorgelegd om dit samen met mijn klas (ook Ruurd zijn klas) te lopen. Ze vonden het een geweldig idee en dus mocht ik het ook aan de klas vertellen. De klas nam dit ook vol enthousiasme aan en in no time had iedereen zich aangemeld. Vervolgens moesten we natuurlijk geld zien te werven en daardoor wist vrij snel iedereen die Ruurd kende ervan en velen wilden zelf ook meedoen, sindsdien groeit het team elk jaar weer.

Team Run for Ruurd haalt ieder jaar veel geld op, hoe doen jullie dat?
Iedereen haalt natuurlijk op zijn eigen manier geld op maar ik denk dat de meesten sowieso beginnen met familie en vrienden te vragen om te sponsoren. Verder heb ik ook nog de collega’s van mijn ouders gevraagd. En ik weet ook dat er mensen, waaronder het broertje van Ruurd, een sponsorloop hebben gedaan om geld op te halen voor het team.

Hoe is het nu met Ruurd?
Het gaat nu redelijk met Ruurd maar de vooruitzichten zijn helaas niet al te best. Ik weet wel dat Ruurd ongelofelijk uitkijkt naar de Run for KiKa en er heel veel energie van krijgt. Ook houdt hij op de site alle donaties bij en leest hij alles wat de runners en hun sponsors schrijven.


31 maart 2017