Ren mee voor kinderen met kanker!

Doe mee sponsor

Utrecht runs for... Team Femke!

Een van de teams die meerennen bij Run for KiKa Utrecht is Team Femke. Zij rennen voor kanjer Femke die afgelopen januari haar behandelingen tegen en kiemceltumor met succes afrondde. Tijdens de vele uren in het ziekenhuis kwam de familie in aanraking met Run for KiKa. Het team is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste teams in Utrecht. Lees hier meer over Utrecht runs for… Team Femke!

Waarom doen jullie mee met Run for KiKa?
Door wat we hebben meegemaakt de afgelopen tijd zijn we heel erg bewust geworden van het belang van onderzoek naar kinderkanker. Doordat er in de afgelopen decennia veel onderzoek is gedaan naar kinderkanker geneest nu 75% van de kinderen met kanker. Onze dochter Femke zit gelukkig bij deze groep en daar zijn wij ontzettend dankbaar voor. Maar nog steeds geneest 25% van de kinderen met kanker niet. Voor die 25% zetten wij ons in door mee te doen aan de Run for KiKa en zoveel mogelijk geld op te halen.

Hoe kwamen jullie erachter dat Femke ziek was?
Femke had wel eens buikpijn waarvoor ze van de huisarts vezels voorgeschreven kreeg voor haar stoelgang. Dit werkte eigenlijk niet en Femke begon ervan te spugen. Ook was Femke haar buik in de vakantie wat dikker geworden. De huisarts stuurde ons door naar het ziekenhuis. Daar werd eerst een foto en vervolgens een echo van haar buik werd gemaakt. Femke werd doorgestuurd naar de kinderarts omdat ze dachten dat ze een chronische ontsteking van haar dikke darm had. In het ziekenhuis hadden ze al snel in de gaten dat het foute boel was. De echo die ze daar opnieuw maakten bevestigde dat: er was een grote tumor van 17 cm te zien in haar buik!

Hoe ging de behandeling bij Femke?
Vanaf dat moment kwamen we in een sneltrein terecht die maar door raasde. Femke werd binnen een week geopereerd. Het was een grote operatie, de tumor is uit haar buik verwijderd en ook zijn er wat plekjes weggehaald voor onderzoek. Femke knapte snel op van de operatie, maar na 2 weken kregen wij helaas te horen dat er toch ook chemotherapie nodig was.

De dag na de uitslag moesten we ons weer melden in het Prinses Máxima Centrum. Daar kreeg Femke door middel van een operatie een Port A Cath. Dat is een kastje onder de huid waardoor de chemo gegeven wordt. Diezelfde dag werd er gestart met de chemotherapie. Femke kreeg 5 dagen continu chemo, 24 uur per dag. De opname duurde 6 dagen en toen mochten we weer naar huis. Na 2 weken thuis volgde de volgende chemokuur en dus weer een opname van 6 dagen. Zo ging dat 4 keer. 

Wat voor impact heeft de ziekte van Femke gehad op jullie als gezin?
Femke is 5 keer een kleine week opgenomen geweest in het ziekenhuis. Ik bleef in die tijd bij haar en mocht ook bij haar blijven slapen. Femke haar broertje Robin (6 jaar) is in die tijd veel opgevangen door familie en vrienden. Haar vader moest werken, maar probeerde ook zo vaak mogelijk bij Femke, maar ook thuis bij Robin te zijn. Dat was voor iedereen zwaar.

Als Femke thuis was waren we juist zoveel mogelijk met elkaar. Het was een hele heftige en drukke tijd maar we hebben veel hulp gehad van de mensen die dicht bij ons staan. Daar zijn we erg dankbaar voor. Nu Femke weer beter is hebben we weer veel tijd voor elkaar en daar genieten we enorm van! 

Hoe gaat het nu met Femke?
Met Femke gaat het nu goed. In januari is de Port A Cath verwijderd en heeft ze haar bloemenkraal gekregen. Dat is de laatste kraal van de kanjerketting en betekent dat de behandelingen klaar zijn en ze beter is. In maart krijgt Femke haar eerste controle. Inmiddels zit Femke weer hele dagen op school, doet ze weer lekker mee met gym en heeft ze haar streetdance weer opgepakt.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog niet meedoen met Run for KiKa?
Als je te horen krijgt dat je kind kanker heeft stort echt je hele wereld in. Je grootste angst om je kind te verliezen komt ineens heel dichtbij. Doordat er voorheen al veel onderzoek is gedaan naar kinderkanker genezen nu 75% van de kinderen met kanker. Ontzettend dankbaar zijn wij dat Femke bij deze groep hoort.

Maar nog steeds geneest 25% niet. Daarvoor moet er nog meer onderzoek gedaan worden en dat kost een hoop geld. Door mee te doen met de Run for Kika hopen we zoveel mogelijk geld in te zamelen en zo een steentje bij te dragen om de genezingskans te verhogen. Daar kunnen we jullie hulp heel goed bij gebruiken!

Ren ook mee voor Femke Sponsor Team Femke
26-03-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen