Bereid je optimaal voor

Om optimaal te genieten van Run for KiKa is een goede voorbereiding erg belangrijk. Vind hier alle informatie die je nodig hebt over training, voeding en sponsorwerving. Vragen? Stel ze via info@runforkika.nl

Afbeelding van een hardloper die met bloemen in haar hand en een duim omhoog tevreden aangeeft dat door de goede training en voorbereiding haar Run for KiKa super verlopen is.

Gouden tips

De heilige graal voor de ultieme voorbereiding op Run for KiKa: alle gouden tips op een rijtje...

Lees verder

Gouden tips

Stel jezelf een doel

Durf (sponsors) te vragen!

Laat via social media zien dat jij meedoet met Run for KiKa

Train niet te hard en gebruik een passend trainingsschema

Loop op goede hardloopschoenen

Doe altijd een warming-up en cooling-down

Onthoud waarom jij dit doet: kinderkanker de wereld uit!

Loop en train met plezier!

Een team Run for KiKa runners steken de duim omhoog en zijn allemaal klaar om te rennen voor het goede doel.

Maak je team compleet

Vrienden die zeggen dat ze meerennen, maar nog niet staan ingeschreven:
3 tips om daarmee om te gaan...

Lees verder

Maak je team compleet

Je kent ze wel: 'teamgenoten' die zeggen mee te doen met Run for KiKa, maar nog niet zijn ingeschreven.

Drie manieren om daarmee om te gaan:

  • Benadruk hoe leuk en belangrijk Run for KiKa is. Ze kunnen hier toch niet omheen?!
  • Stuur ze een mail met de inschrijflink zodat ze zich nóg makkelijker kunnen inschrijven.
  • Schrijf ze zelf in. Ze zullen je eeuwig dankbaar zijn!


Foto van de warming-up voor Run for KiKa. Een goede voorbereiding van training, loopschema op maat en warming up is belangrijk om een goede run te lopen.

Training

Een goede training is essentieel en gaat het beste met een schema op maat. Hier een handige gratis tool...

Lees verder

Training

Een goede gedoseerde training is essentieel. Asics heeft een handige tool voor trainingsschema's op maat. Kijk na een paar trainingen hoe het gaat en pas eventueel je trainingsschema aan. Klik hier voor het eigen trainingsprogramma van Asics.

Kleding

Hoe kun je je nou het beste kleden voor Run for KiKa? Wij hebben het voor je uitgezocht...

Lees verder

Kleding

Er zijn veel hardlopers die het drie-lagen systeem toepassen. Zo kan het transpiratievocht beter afgevoerd worden via de verschillende lagen en blijft je huid droger tijdens het hardlopen. De eerste laag is onderkleding, een tweede laag een hardloopshirt (korte of lange mouw) en de derde laag een hardloopjack. Ook is een petje tegen de zon onmisbaar.

Een loszittende short of een korte of halflange tight zijn zeer geschikt. Deze broeken zijn licht van gewicht, vaak met thermisch materiaal aan de binnenkant, waardoor transpiratievocht sneller verdwijnt.

Schoenen
Zorg dat je op goede hardloopschoenen traint en geen sneakers! Goede hardloopschoenen hebben een goede ventilatie, demping en pasvorm en passen bij het gewicht en de stand van de voet. Tip: Koop hardloopschoenen aan het eind van de dag. Je voeten zijn aan het eind van de dag namelijk iets warmer en dikker.

Een KidsRunner drinkt alvast een flesje drinken. Goede voeding is belangrijk bij het hardlopen. Tijdens het rennen, maar ook zeker in de voorbereiding.

Voeding

Goede gevoed en gehydrateerd aan de start staat zorgt voor een betere prestatie. Hier alle voedingstips...

Lees verder

Voeding

Eten
Op het moment dat je aan de start staat van een training of tijdens Run for KiKa moet je lichaam beschikken over voldoende energie en bloedsuikers om de finish te halen. Eet maaltijden met een gezonde mix van koolhydraten, vetten en eiwitten. Daarnaast is het van belang te kiezen voor een juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen.

Drinken
Start een training of het hardloopevent Run for KiKa goed gehydrateerd. Drink een half uur voor de start 250 tot 500 ml en zorg ook dat je na afloop genoeg drinkt, tot enkele uren na de inspanning. Tip: drink bij trainingen langer dan een uur tussen de 125 en 250 ml per kwartier. Drink tijdens het lopen geregeld kleine hoeveelheden, geen grote volumes in één keer.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen