Ren mee voor kinderen met kanker!

Doe mee sponsor

We run for… Twan!

Run4Twan is een team dat gaat rennen voor hun kanjer Twan en alle andere kinderen met kanker tijdens Run for KiKa Eindhoven. Twan is nog maar net klaar met de zware behandelingen voor een hersentumor. Ze weten daarom als geen ander waarom meedoen en geld ophalen voor KiKa zo ontzettend belangrijk is. We spraken de vader van Twan:

Waarom doen jullie mee met Run for KiKa?
We doen mee om iets ‘terug te doen’ voor KiKa. Mede dankzij het goede werk van KiKa is er momenteel voldoende kennis om kinderkanker te behandelen waardoor Twan het afgelopen jaar goed behandeld kon worden. Hierdoor weten we ook dat er helaas nog geen garantie gegeven kan worden of het genezen kan worden. Hiervoor is meer onderzoek (=meer geld) nodig. Door deze loop te doen en genoeg sponsoren te vinden, hopen we een bijdrage te leveren voor toekomstig onderzoek waardoor deze nare ziekte niet meer hoeft te bestaan!

Wat heeft Twan precies gehad?

Twan heeft in februari 2017 de diagnose Medulloblastoom (kwaadaardige hersentumor) gediagnoseerd gekregen. In Nederland krijgen ongeveer 25 kinderen deze diagnose.

Hoe kwamen jullie erachter dat Twan ziek was?
Het begon in de weken ervoor dat Twan elke dag erg moe was, regelmatig moest overgeven en dat hij hoofdpijn had. Er waren een aantal onderzoeken gestart (CT, EEG, etc.) en er was al een MRI gepland. Totdat Twan op een dag wel heel erg ziek thuis kwam van school waardoor de MRI vervroegd kon worden. Direct na het maken van de MRI kregen we te horen dat het niet goed zat en moesten we direct door naar het Sophia ziekenhuis in Rotterdam. Er was geen tijd meer om iets thuis op te halen waardoor Twan in zijn Ajax-trainingsbroek belandde in Rotterdam.

Hoe ging de behandeling bij Twan?
Twan werd een paar dagen na de opname geopereerd en daar werd de hersentumor verwijderd door een neurochirurg. Vervolgens verbleven we ongeveer een maand lang in het ziekenhuis. Twan kon deze periode helemaal niets (alleen in bed liggen). Hierna gingen we starten met de verdere behandeling: 6 weken lang, elke werkdag bestralen in het Daniel den Hoed ziekenhuis. Erg zwaar omdat we elke ochtend om 7 uur ’s-ochtends moesten vertrekken om op tijd in Rotterdam te zijn. Daarnaast kreeg Twan ook een aantal chemokuren (in totaal 30 keer) waardoor we regelmatig in het ziekenhuis verbleven.

Eind maart 2018 was de laatste chemo. Al die tijd kon Twan niet goed lopen waardoor we ook 2 keer per week naar fysiotherapie moesten. Tevens zat Twan de gehele periode aan de sondevoeding omdat hij niet meer wilde eten omdat alles vies smaakte. Nu de behandeling is afgelopen, gaan we het revalidatietraject in: 3 keer per week fysio, leren eten en weer naar school (sinds februari 2017 is hij niet meer echt op school geweest). Via KPN klassecontact kon Twan af en toe wel online een les volgen.

Wat voor impact heeft de ziekte van Twan gehad op jullie als gezin?

Heel erg veel. We leven min of meer van dag tot dag. Er moet altijd iemand aanwezig zijn bij Twan en moet bijvoorbeeld elke nacht iemand eruit om zijn sondevoeding te verwisselen. Daardoor zijn mijn vrouw en ik beiden de helft minder gaan werken. We kunnen niet meer met het gezin de dingen doen die we voorheen wel deden, zoals een dagje uit of op vakantie gaan. 

Hoe gaat het nu met Twan?
Twan is nu klaar met de behandeling en is nu begonnen met de revalidatie. Hij wil de komende periode elke dag proberen een uurtje op school te zijn. Tevens wil hij beginnen met eten waardoor hij de sondevoeding kan afbouwen en hij loopt elke dag een rondje buiten van ongeveer 600 meter.

Hoe zijn jullie bij Run for KiKa terecht gekomen?
Ik loop al een paar jaar hard en ik zag dat ik ook voor KiKa kon gaan rennen. Ik heb een tijdje getwijfeld of ik mee zou doen, maar heb het toch gedaan. Ik zag de mogelijkheid om hierdoor een mooi sponsorbedrag bij elkaar te halen.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog niet meedoen met Run for KiKa?
Ook ik heb getwijfeld om mee te doen, maar ik heb het gewoon gedaan! Just Do it! 
Het gaat niet om de hoogte van het sponsorbedrag. Hoe meer mensen, hoe groter het evenement waardoor meer mensen bewust worden wat KiKa doet.

Ren mee met Run4Twan Sponsor Run4Twan Run4Twan
14-05-2018

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen