Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@runforkika.nl en wij helpen je graag!

Inschrijving & Startbewijs

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Run for KiKa Amsterdam
  • Schrijf je direct in, zodat jij klaar bent om op 11 juni te gaan rennen.
  • Op de dag van het event zelf kun je je nog inschrijven, dus uiterlijk 11 juni 2022.
Hoe hoog is het inschrijfbedrag?
Run for KiKa Amsterdam:
- Kosten Estafette: inschrijfgeld €49,- per team.
- Kosten KiKa Mini Race: inschrijfgeld €12,50 per persoon.
- Kosten individueel (5 of 10 km): inschrijfgeld €25,- per persoon.

Klik hier om je in te schrijven.
Krijgen deelnemers een medaille of shirt?
Run for KiKa Amsterdam
Bij deze editie ontvang je een medaille. Een Run for KiKa-loopshirt kun je vooraf bestellen. Zo lopen we er allemaal blits bij. 🧡
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Run for KiKa Amsterdam
Er kan onverhoopt iets misgaan waardoor je moet afzeggen. Je kunt je aanmelding annuleren maar de reeds door ons gemaakte kosten moeten wij wel in rekening brengen. Je kunt je inschrijving dan annuleren door een e-mail te sturen naar de organisatie van Run for KiKa: info@runforkika.nl. Het is helaas niet mogelijk om sponsorgeld retour te ontvangen. 
Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn inschrijving. Wat nu?
Run for KiKa Amsterdam 
Alle deelnemers ontvangen per e-mail een bevestiging. Zorg dus dat je een goed e-mailadres invult. Mocht je desondanks geen bevestiging hebben gekregen, mail dan even naar: info@runforkika.nl. Check ook je spambox. Het kan zijn dat de mail daarin is gekomen.
Is Run for KiKa Amsterdam corona-proof?
Run for KiKa Amsterdam wordt georganiseerd conform de geldende RIVM richtlijnen op dat moment.
Staat je vraag er niet tussen?
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via info@runforkika.nl. ​​​

Sponsoring

Tot wanneer kan ik sponsoren?
Online sponsoring voor de Run for KiKa Amsterdam editie is mogelijk tot vier weken na afloop van het evenement. Mocht je nog geprinte sponsorformulieren hebben? Vul deze dan zelf in via de website. Voor vragen, mail naar: info@runforkika.nl
Hoe kan ik als bedrijf sponsoren?
Dat kan via het online sponsorformulier. Geef in het formulier aan dat je als bedrijf wilt sponsoren. Je kan vervolgens zelf de factuurgegevens invullen en kiezen voor de gewenste betaaloptie. Je ontvangt direct na voltooien van het formulier dan automatisch per e-mail een factuur als PDF-bestand.
Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?
Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van Run for KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor Run for KiKa is dit:

IBAN NL44INGB0652388442
BIC INGBNL2A

LET OP: zorg dat de betaling onder vermelding gaat van Run for KiKa 2022 + de naam van de Runner of het team dat je sponsort.
Hoe kan ik sponsors werven?
Dé gouden regel bij het werven van sponsors: Durf te vragen! Kijk voor nog veel meer tips, tools en downloads op deze pagina.
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend, betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Waar gaat de opbrengst van Run for KiKa naartoe?
De uiteindelijke opbrengst van Run for KiKa gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa gebruikt het geld voor wetenschappelijk onderzoek naar behandelmethoden en medicijnen voor kinderen met kanker. Lees hier meer over wat er met het geld gebeurd.
Is er ook een belastingvoordeel als ik sponsor?
Een donatie aan Run for KiKa kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik annuleer?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Wanneer wordt de sponsoring geïncasseerd/overgeboekt?
Het incassobedrag voor Run for KiKa wordt binnen 7 dagen geïncasseerd. Bij een betaling via iDeal wordt het bedrag direct geïncasseerd. Bedrijven hebben daarnaast ook de mogelijk om hun sponsorbijdrage binnen twee weken per factuur over te maken op de Run for KiKa-rekening.  
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.

Route & Programma

Wanneer is Run for KiKa?
Run for KiKa @Home
Zondag 27 september
Is er een tijdslimiet?
Run for KiKa @Home
Nee, er is geen tijdslimiet. Loop zo lang of zo kort over jouw run als jij wilt.
Hoe laat is de start?
Run for KiKa @Home
Het startschot klinkt om 11.00u. De livestream is vanaf 10.00 te volgen!
Wie kunnen er meedoen aan Run for KiKa?
Run for KiKa @Home
Of je nu 1 KM of 21 KM wilt rennen, iedereen kan meedoen! Jij bepaalt je eigen afstand, locatie en parcours.
Is het verplicht om hard te lopen?
Run for KiKa @Home
De kleinere kinderen mogen 'hun' kilometer ook gewoon wandelen. Het is aan jezelf, maar... De Run-afstanden moeten wel hardlopend afgelegd worden.
Is het belangrijk om te trainen voor Run for KiKa?
Dit is afhankelijk van jouw conditie en ervaring met (hard)lopen. Op deze Run for KiKa website staan allerlei handige tips en schema's, zodat je goed van start gaat.
Is Run for KiKa een wedstrijd en vindt er tijdregistratie plaats?
Run for KiKa @Home
Nee, Run for KiKa @Home is geen wedstrijd en er is geen tijdregistratie. Je kan wel na afloop je tijd aan ons doorgeven.

Organisatie

Heeft KiKa een CBF-keurmerk?
Het CBF Keurmerk bestaat niet meer in deze vorm. Daarvoor is de Erkenningsregeling voor goede doelen teruggekomen met nog zwaardere eisen. KiKa is door het CBF aangewezen als erkend goed doel.
Wat is The Event Foundation?
The Event Foundation is in 2006 opgericht en organiseert evenementen in opdracht van goede doelen. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events netto door aan het goede doel in een voor iedereen zeer transparante structuur. The Event Foundation is in eerste instantie opgericht om risicovolle evenementen voor goede doelen mogelijk te kunnen maken. Sponsorbedragen aan The Event foundation en haar evenementen zijn fiscaal aantrekkelijk. The Event Foundation is door de Belastingdienst namelijk aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Wat/wie is Emolife, de organisatie die verantwoordelijk is voor Run for KiKa?
Emolife is een organisatie die voor goede doelen sportieve sponsor-events organiseert, want dat is natuurlijk niet de eerste taak van goede doelen. Die hebben een andere missie. Door Emolife in te schakelen kan het goede doel zich bezighouden met zijn eigen hoofdtaak. Kijk voor meer informatie op www.emolife.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen